لوله و اتصالات ساختمانی

انواع لوله های تأسیساتی

به طورکلی لوله های تأسیساتی بر اساس جنس و مواد سازنده آن ها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند و هر یک ویژگی های مخصوص به خود را دارا می باشند که شامل:

۱. لوله های فلزی

  • لوله های فولادی

جالب است بدانید که لوله های فولادی در دهه ۱۸۰۰ میلادی وارد صنعت جهان شده و پیشرفت زیادی را به سرعت پس از ظهور به نمایش گذاشته اند. درواقع این لوله ها از فولاد کربن ساخته و دارای قطری بزرگی می باشند و کاربرد آن در لوله کشی آب و فاضلاب، ساخت اگزوز، فرمان مشعل، نرده ها، حفاظ کمک فنر، داربست، لوله شوفاژ، لوله گاز، غلاف چاه و بسیاری موارد دیگر می باشد. همچنین این لوله ها به دلیل مقاومت بالایی که در برابر گرما و خوردگی دارند و به دلیل استحکام زیاد، از بهترین گزینه ها در ساختن سیستم های لوله کشی در پتروشیمی و صنایع وابسته محسوب می شوند.

۲. لوله های غیرفلزی

  • لوله سیمانی

به طورکلی لازم است بدانید که لوله های سیمانی بیشتر برای مجراهای فاضلاب مورداستفاده قرارگرفته و یکی از انواع آن، لوله سیمانی نسوز است که مخصوص دودکش های باربکیو، شومینه، پکیج و موتورخانه می باشد. همچنین لازم به ذکر است که این نوع لوله ها نیازی به عایق بندی ندارند و خود، عایق مناسبی محسوب می شوند.

  • لوله پلاستیکی

ازجمله انواعی دیگری از لوله های غیرفلزی که در تأسیسات مورداستفاده قرار می گیرند، لوله های پلاستیکی می باشند. درواقع انواع لوله پلیکا PVC، لوله پلی اتیلن و لوله پروپیلن در دسته لوله های پلاستیکی قرار می گیرند.

لوله‏ های پلاستیکی نیز اگرچه دارای معایب و مشکلات خاص خود ازجمله آسیب پذیری آن ها در برابر اشعه خورشید و محدودیت دمایی می‏باشند اما انواع خاصی از آن‏ها برای کاربردهای خاصی مناسب‏ترین انتخاب می‏باشند. از طرفی با توجه به پیشرفت‏های روز‏افزون در دانش و فن‏آوری صنایع پتروشیمی و علوم مهندسی پلیمر روش هایی برای مقاومسازی و کیفیت بخشی به لوله‏های پلاستیکی و برطرف سازی عیوبشان ابداع گردیده که بسیار مؤثر نیز بوده اند.

از مزایای این گونه لوله ها می توان به قیمت پایین، تعمیر آسان در هنگام آسیب دیدگی، عدم زنگ زدگی، وزن پایین، حمل ونقل آسان، یکنواختی جدار داخلی لوله ها و عدم نیاز به عایق کاری اشاره نمود.

  • لوله پلیکا از نوع پی وی سی

ماده تشکیل دهنده پلیکا یا پی وی سی نوعی پلاستیک بسیار پرکاربرد است، این ماده در حال حاضر تا حد زیادی در سازه های ساختمانی که به دست بشر ساخته می شود مصرف می شود. در سال های گذشته پی وی سی جایگزین چوب، سیمان و سفال شده است. پی وی سی در ساخت لوله برق، لوله فاضلاب، کانال و لوازم نصب کردنی، کف سازی و سقف سازی و در شکل نرم برای عایق و پوسته های کابل الکتریکی به کار می رود.

  • لوله پلی بوتیلن

پلی بوتیلن نوعی لوله از جنس رزین مصنوعی است که به طور گسترده در ساخت لوله کشی و آب رسانی ساختمان های مسکونی و تجاری مورداستفاده قرار می گیرد. امروزه این محصول با توجه به قیمت مقرون به صرفه و سهولت در نصب، به عنوان جایگزین لوله های مسی بکار می رود.

امروزه استفاده از این نوع لوله با پیشرفت تکنولوژی در سراسر دنیا رواج پیداکرده و محبوب شده است چراکه لوله های پلی بوتیلن در برابر یخ زدگی، زنگ زدگی، خوردگی، خاک های اسیدی و رسوب گرفتگی مقاومت زیادی دارند.

آشنایی با لوله های پنج لایه

لوله های پنج لایه دارای یک لایه لوله آلومینیومی، دولایه پلیمر و دولایه چسب مخصوص می باشند و از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی برخوردارند. یک لوله پنج لایه باکیفیت به هیچ عنوان زنگ نمی زند و یا دچار رسوب نمی شود. درواقع ساختار این نوع از لوله ها به گونه ای است که اکسیژن هیچ راهی برای ورود به لوله های ۵ لایه ندارد. همچنین این لوله ها در برابر حرارت دارای مقاومت بوده و استفاده از این محصول در لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان بسیار مناسب می باشد.

 

آشنایی با اتصالات لوله کشی

جالب است بدانید که اتصالات لوله کشی جزء اولین اتصالات امروزی هستند که کاربرد بسیار زیادی در ساختمان سازی داشته و ازآنجاکه استفاده از لوله های فلزی بسیار متداول بوده است، جنس آن ها نیز از فلزات می باشد؛ اما همواره مشکلاتی در باب نحوه ی آب بندی آن ها وجود داشته است؛ بنابراین ساخت لوله و اتصالات جدیدتر شکل گرفت.

در همین راستا پای اتصالات برنجی به میان آمده و امروزه انواع مختلفی از اتصالات لوله کشی را از این جنس فلز می سازند. همچنین لازم به ذکر است که لوله و اتصالات پلی اتیلن یکی از جدیدترین اتصالات ساختمانی بوده که از وزن کمی برخوردار و نصب کردن آن ها نیز بسیار راحت تر از سایر لوله ها و اتصالات می باشد. در کنار این مزایا اتصالات پلی اتیلن دارای پوشش درونی خاصی می باشند که رسوب کمتری را به خود جذب می کند؛ بنابراین اگر به دنبال لوله و اتصالات باکیفیت و مقاوم هستید، بهتر است اتصالات پلی اتیلن را انتخاب نمایید.

    مشاوره تلفنی